Ingredients:

  • 3 carabassons grossos
  • 4 ous
  • sal
  • pebre bo
  • 80 g de pernil tallat a daus petits
  • nou moscada
  • oli d’oliva
  • galeta picada
  • saïm o mantega per untar el motlle

Preparació:

Netejau els carabassons i tallau-los a cantonets petits sense pelar-los. Salau-los i posau-los a degotar dins un colador durant mitja hora. Passat aquest temps, posau al foc una paella ben gran al foc amb un poc d’oli. En ser calent, abocau-hi el carabassó i els daus de pernil. Afegiu-hi pebre bo i sofregiu-lo una estona fins que es reblaneixi una mica, però no fins que sigui cuit del tot. Retirau la paella del foc i abocau el contingut dins un bol perquè refredi una mica.

Mentrestant, untau el fons i les parets d’un motlle amb saïm o mantega i empolvorau-lo amb galeta picada.

Enceneu el forn a 180º.

Bateu els ous com per fer truita. En ser tebi el carabassó, mesclau-lo amb els ous. Tastau-lo, posau-hi nou moscada ratllada i tastau-ho per comprovar el punt de sal i d’espècies. Rectificau si fos precís. Abocau el contingut del bol dins el motlle. Cobriu tota la superfície amb galeta picada i enfornau-lo. Necessitarà aproximadament 45 minuts per ser cuit, però això depèn de cada forn. En tot cas, quan vegeu que la galeta de la superfície es ben daurada i punxant el centre del pastís amb un escuradents en surt eixut, vol dir que ja és cuita la granada. Treis-la del forn i deixau-la refredar quasi del tot abans de desemmotllar-la.

Serviu-la acompanyada d’una bona maionesa casolana.

Comparteix-ho

2 responses

  1. Carmen Cervantes Avatar
    Carmen Cervantes

    Es una llàstima que no indiqueu quina es la pàgina original d’aquesta receta; jo diria que es mareix l’heu treta del blog “bojos per la cuina”, tant la imatge com el text.
    Bojos per la cuina es un blog fantàstic de cuina mallorquina i mereix que l’anomenin

    1. Redacció Avatar

      Bon dia Carmen, just davall del nom de la recepta apareix l’autor i la data de publicació. Així i tot, prenem nota i intentarem destacar més l’autor de les receptes, que com comentes es mereixen el seu reconeixement. Moltes gràcies

Deixa un comentari

La teva adressa electrònica no es publicarà. Els camps obligatoris están marcats *